Categorieën
Marketing

Wat zijn SEO en webdesign

Heb jij een onderneming maar ben je eigenlijk nog helemaal niet vertegenwoordigd op het internet? Eigenlijk kan geen enkele onderneming onder de digitalisatie uit maar leuk hoeft het niet te zijn. Veel ondernemers die al langer een winkeltje hebben vragen zich, logischerwijs, af wat het nut is. Natuurlijk zal je vindbaarheid op een zoekmachine minder uitmaken als je een kleine patisserie hebt in de benedenstad. Hoewel er dan zelfs een zaak valt te maken voor het gebruik van SEO en webdesign. Als je daadwerkelijk zo trots ben op je onderneming hoezo zou je dit dan niet willen delen met de omliggende bewoners. In deze blog zal je lezen over de voordelen van SEO en webdesign.

SEO en webdesign

Wat is SEO?

Wanneer je goed gevonden wil worden op een zoekmachine, zoals google, is het verstandig om gebruik te maken van SEO. SEO is eigenlijk een vorm van marketing maar dan op een organische wijze. Bij SEO pas je de inhoud van je website dusdanig aan dat het beter aansluit bij veel gebruikte zoekwoorden in je branche. Stel je bent een fietsenmaker dan zou je voor de trefwoorden fiets repareren kunnen gaan. Op die fiets zal je dus hoger uitkomen bij een uitgevoerde zoekactie in een zoekmachine zoals google. Dit betekent dus weer dat de prospecten die daadwerkelijk op zoek zijn naar een dergelijk product of dienst dus sneller in contact komen met jouw onderneming. D

Webdesign is essentieel

Stel je hebt een website en je hebt geld uitgegeven aan een SEO bureau om je onderneming goed vindbaar te maken. Dan is het wel verstandig om je onderneming een likje verf te geven. Een verouderde en slordige website zal alleen maar schade veroorzaken aan je imago. Een specialist inhuren voor het webdesign is net zo belangrijk als het hebben van een website. Je nodigt je klanten toch ook niet uit in een winkel vol troep en stof? Wanneer je dus een mooie website hebt met een goed werkend interface kan je het beste pas beginnen met SEO. Op deze manier komen de mensen die in contact komen via SEO direct op een goed verzorgde website die representatief is voor je onderneming.

Ben jij dus als ondernemer aan het overwegen of je mee wilt gaan met de digitalisatie? Neem dan direct contact op zodat we een totaalpakket kunnen bespreken zodat je van alle gemakken voorzien bent. Niemand begint een race met maar een schoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *