Categorieën
reizen

Reizen Zuid-Afrika en Namibië nodig

De combinatie van een reizen Zuid-Afrika en Namibië is een lange en vrij dure onderneming. We stellen een reis voor die iets meer luxe biedt en je van Lion’s Head in Zuid-Afrika naar Windhoek in Namibië brengt. Voor onze reis huren we een 4 X 4. Je komt aan in Kaapstad en wordt vervoerd naar de hellingen van Lion’s Head, waar je luxe hotel, zich bevindt. Met een superieur 360-graden uitzicht dat de Atlantische Oceaan, de Twaalf Apostelen, de Tafelberg en Clifton Bay omvat, ben je perfect geplaatst om alle belangrijke hoogtepunten van Kaapstad te verkennen. Geniet daarna van een ontspannende picknick op Signal Hill, verse zeevruchten en een fles lokale bubbels, of geniet van een maaltijd in een van de wereldberoemde restaurants in Woodstock. Maak een mooie wandeling over de zonovergoten promenade.

Een nacht in Nieuwoudtville

Wanneer je je stevig off-road voertuig in Kaapstad ophaalt, rijd je over de Westkaap naar Nieuwoudtville, een prachtige stad met historische zandstenen gebouwen. Het epicentrum is een neogotische kerk die een bezoek waard is, maar de belangrijkste attractie van de stad is de ongelooflijke bloei van wilde bloemen in het voorjaar wanneer alle soorten geofyten in en rond de stad bloeien. De prachtig gerestaureerde Papkuilsfontein is een afgelegen boerderij net buiten Nieuwoudtville en is je thuis voor twee nachten. Maak kennis met de eeuwenoude culturele geschiedenis van de regio door een bezoek te brengen aan de rotstekeningen die San Bushmen duizenden jaren geleden heeft geschilderd of door een wandeling te maken over de 12 km rondweg door het platteland, langs rotsformaties, natuurreservaten, zeldzame fynbos en gesmede watervallen. Houd de lucht in de gaten wanneer je een vechtende adelaar of torenvalk ziet. Het gebied is een echt vogelparadijs met meer dan 145 soorten die je tegenkomt. Volg een rondleiding door de boerderij en ontdek waarom dit gebied de titel “Uienhoofdstad van de wereld” heeft. Als je warm hebt van alle wandelingen, neem dan een duik in het nabijgelegen natuurlijke rotszwembad of bezoek de waterval van de boerderij (in het seizoen), die zich aan de rand van een indrukwekkende kloof van 180 meter bevindt. Vanaf op het uitkijkpunt geniet je van een zonsondergang en zie je de okerkleurige rotsen opbranden in de laatste stralen van de dag. Als het donker is, keer je terug naar de hemel, maar deze keer moet je op zoek naar de sterren in plaats van vogels, omdat je de Melkweg en de grote en kleine Magellaaanse wolken kunt zien.

Reizen zuid afrika en namibie

Een nacht in Springbok

De grootste stad in Namaqualand, Springbok, is je laatste grens voordat je naar Namibië reist. Op weg van Nieuwoudtville naar Springbok kun je een omweg maken naar het Skilpad Wild Flower Reserve, dat bekend staat als een van de belangrijkste plaatsen voor de jaarlijkse bloemententoonstelling, en naar het Namaqua National Park, dat was opgezet voor de hotspot voor biodiversiteit en het enorme natuurpark van het beschermen van vetplanten (de grootste ter wereld). Breng een nacht door in de Naries Namakwa Retreat in de Mountain Suites, koepelvormige en geplaveide kamers op het platteland. Bijna één met de natuur, kunt u ontspannen in uw romantische lodge in de volledige rust van de droge regio of de goed gemarkeerde paden volgen naar de uitkijkpunten om een kijkje te nemen in het spectaculaire woestijnlandschap.

Twee nachten vissen in de canyon van de rivier

Voor een onvergelijkbaar uitzicht ga je naar het noorden naar Namibië langs de grote kloof gevormd door de machtige visrivier. Afgesneden van de rest van het land door dik woestijnzand, dieprode duinen en enorme kloven, wordt de regio gedomineerd door de Fish River Canyon. Dit is de een na grootste kloof ter wereld met een indrukwekkende diepte van 550 meter en een lengte van ongeveer 30 meter 160 kilometer. Je brengt twee nachten door in Fish River Lodge, de enige lodge aan de rand van de kloof. Dankzij de dakramen, buitendouche en het terras van uw kamer, zult u het prachtige landschap nooit uit het oog verliezen, en u kunt zelfs uw bed buiten hebben om buiten te slapen. Met 45.000 hectare om te verkennen, begin je met het adembenemende en populaire uitzicht op Hell’s Bend voordat je het gebaande pad verlaat en je eigen hoek van de privékloof vindt. Als je de rit beu bent, kun je deelnemen aan ochtend- en middagreizen onder leiding van gidsen die de perfecte locatie voor een foto kennen, of ga je naar de bodem van de kloof en lunch je in de permanente waterput aan de seizoensgebonden rivier, vaak bezocht door inheemse dieren.

Het Adelaarsnest

Het Adelaarsnest ligt in de bergen, ongeveer 100 km landinwaarts van de havenstad Lüderitz en ligt vrijwel in het midden van nergens. De lodge biedt een kleine selectie stenen gerechten en biedt u luxe comfort, terwijl u de heuvels bezaaid met stenen begeeft die uitkijken over de schijnbaar eindeloze Namib-woestijn. Hopelijk hebt u wat opslagruimte op uw camera opgeslagen om de wilde paarden te fotograferen die vaak in de buurt van de lodge worden gevonden en die een mooi contrast vormen met het hoge gele gras en de omliggende bergen. Omdat je slechts een uur verwijderd bent van Kolmanskop, kun je een rondleiding volgen door de Duitse spookstad die werd gesticht in het begin van de 20e eeuw toen diamanten in het gebied werden ontdekt. Maak een aantal onvergetelijke foto’s van de grote villa’s en gebouwen die half gevuld zijn met zand.

Twee nachten Sossusvlei

Rijd je laatste nachten in de woestijn naar Kulala Desert Lodge om dicht bij de verrassende rode duinen van Sossusvlei te zijn. In de ochtend beklim je als eerste Big Daddy, een duin dat 300 meter boven de vallei uitkomt. Het uitzicht hier is zo uitzonderlijk dat je het gevoel hebt dat je de aarde hebt verlaten en op Mars bent geland. Daal af naar Deadvlei om de gigantische kleipan bezaaid met versteende bomen en omlijst door een heldere blauwe lucht te fotograferen. Als je wilt, kun je ook door de woestijn zweven met een luchtballon of de kleinere delen van het gebied vergroten door de fascinerende flora te leren kennen en de woestijnfauna te bekijken zoals een barvos of de schorpioen tijdens een nachtwandeling.

Einde van het avontuur

Eindelijk eindigt dit 4×4-avontuur in Windhoek, de rustige hoofdstad van Namibië. Windhoek wordt bevolkt door Duitsers en Zuid-Afrikanen, en heeft subtiele Afrikaanse en Duitse invloeden. Je ziet Duitse architectuur in zachte pasteltinten naast glanzende kantoorgebouwen en Lutherse kerken geflankeerd door bloementuinen in het centrum van de stad. Voor uw vlucht terug naar huis, verblijf in het intieme Olive Grove Guesthouse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *