Categorie├źn
Bouw

Hoe leg je EPDM dakbedekking aan?

Een EPDM dakbedekking kun je zelf aanleggen. Om met de installatie te beginnen, moet je de EPDM dakbedekking uitklappen op de ruimte waarop je het wilt installeren. Daarna moet je minstens 30 minuten wachten om de EPDM dakbedekking te laten acclimatiseren. Daarna ga je over op de lijmfase. Om dit te doen, vouw je de helft van de dakbedekking terug en breng je de lijm aan. Als je niet wilt dat je dakbedekking later loskomt, moet je de lijm aanbrengen op de plaats waar de dakbedekking moet komen en tegelijkertijd ook op het dak zelf. Tenslotte moet je de beschermfolie verwijderen en elke hoek en afvoer verstevigen.

De dakbedekking professioneel laten aanleggen

Voor een duurzame oplossing voor je huis is EPDM dakbedekking de beste optie. Dit type dakbedekking wordt vaak gebruikt op platte daken voor een optimale bedekking, maar sommige mensen gebruiken het ook als een waterdichte oplossing. Als je dus optimaal wilt profiteren van de voordelen, kunt je de installatie overlaten aan een vakman. Want ook al ken je de procedure, het is ook belangrijk enige ervaring te hebben met het plaatsen van dit type dakbedekking, als je geen fouten wilt maken. Iedere vakman zal je een andere prijs berekenen, maar in het algemeen variëren de prijzen tussen 70 en 95 euro per vierkante meter. Soms heb je ook de mogelijkheid om over de prijs te onderhandelen.

De voordelen van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking biedt je veel voordelen. Het eerste voordeel van een dergelijke installatie is dat je de kleur van je dak kunt kiezen. Wanneer je deze dakbedekking installeert, kun je je dak schilderen in elke kleur die je maar wilt. Ten tweede, als je in een gebied woont waar het warm is, hoef je je nergens zorgen over te maken. Dit type dakbedekking kan veel beter tegen de hitte dan andere modellen die op de markt te vinden zijn. Tot is EPDM dakbedekking erg duurzaam en zul je er jaren lang profijt van hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *