Categorie├źn
Geen categorie

Hoe doe je aan credit management?

Om het voortbestaan van hun bedrijf te verzekeren, zijn financiële instellingen verplicht een afdeling te hebben die zich bezighoudt met credit management. Deze afdeling moet bekwame mensen hebben, want als deze afdeling ook maar één fout vertoont, kan de hele financiële instelling ten onder gaan. Om met credit management te beginnen, is de eerste stap te zorgen voor het acquisitie-proces. In dit stadium moet het personeel al het mogelijke doen om de juiste klanten binnen te halen. Zij moeten alle voordelen belichten die hun instelling biedt op het gebied van krediet. Vervolgens moeten zij alle belangrijke informatie van de klanten verzamelen om een goed dossier op te bouwen. Dit dossier moet vervolgens goed worden geanalyseerd om de juiste beslissing te kunnen nemen. Je moet niet zomaar aan elke klant die een lening wil, een lening verstrekken. Vervolgens stel je de kredietofferte op en ga je over tot de ondertekeningsfase. De belangrijkste stap, ten slotte, is de uitbetaling en de follow-up. Als je moeite hebt om de aflossingen van uitstaande leningen bij te houden, zul je moeite hebben om jouw geld terug te krijgen.

De verschillende soorten krediet die je kunt beheren

Er zijn verschillende soorten krediet die financiële instellingen beheren. Zij worden in twee hoofdcategorieën ingedeeld. Er zijn kortetermijnkredieten en middellange- en langetermijnkredieten. Voor kredieten op korte termijn zijn er kasstroomkredieten en kredieten voor het mobiliseren van vorderingen van klanten. Voor kredieten op middellange en lange termijn zijn er leasing en leningen.

De voordelen van een kredietbeheer

Dankzij credit management ken je jouw klanten als de binnenkant van je broekzak. Je beschikt over relevante informatie zodat je uiteindelijk geen lening verstrekt aan een klant die niet zal terugbetalen. Je kunt de achtergrond controleren van elke klant die bij jou komt voor een lening. Ten slotte, wanneer je aan goed credit management doet, zul je geen probleem hebben om jouw debiteuren te verzekeren zodat je beschermd bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *